Telif Hakları ve DMCA

Tüm GPL Dünyası.com.tr’da listelenen öğeler üçüncü taraf geliştiriciler tarafından geliştirilmiş ve Genel Kamu Lisansı (GPL) şartları altında yeniden dağıtılmaktadır.

  • GPL Dünyası, WordPress, WooCommerce, WP Rocket, YITH, Rocketgenius vb. üçüncü taraf geliştiriciler veya ticari marka sahipleri ile ilişkili veya bağlantılı değildir.
  • GPL Dünyası.com.tr, sitesinde yer alan ürünlerin geliştiricileriyle ilişkili veya onlar tarafından desteklenen bir platform değildir. Ancak, orijinal ürün yazarlarını desteklemekte ve saygı göstermekteyiz ve müşterileri, premium eklenti/tema ile ilgili destek ve resmi güncellemelerle ilgileniyorlarsa doğrudan onlardan satın almalarını teşvik etmekteyiz.
  • Tüm WordPress eklenti ve temaları Genel Kamu Lisansı (GPL) altında lisanslanmıştır. Bu, ürünü satın aldıktan sonra istediğimiz takdirde yeniden dağıtabileceğimiz anlamına gelir. Web sitemizden yapılan satın alımlar, üçüncü taraf tema ve eklenti yazarlarının ürünlerini sürdürmek ve yeni ürünler satın almak için kullanılır. Bu şekilde destek toplama yöntemi, fiyatları düşük tutmamıza yardımcı olur ve bu avantajlı fiyatlardan size aktarabiliriz. –
  • Ürünlerimiz premium destek içermez. Bu nedenle, zorunlu olan ticari WordPress eklentilerinde %95’e kadar indirim sunabiliyoruz. –
  • GPL Dünyası olarak başkalarının fikri mülkiyet haklarına saygı duyarız ve aynı şekilde kullanıcılarımızın da fikri mülkiyet haklarımıza saygı göstermelerini umarız. –
  • Web sitemizde bulunan herhangi bir materyalin telif hakkınızı ihlal ettiğine inanıyorsanız, Digital Millennium Copyright Act (DMCA) Politikasına uygun olarak söz konusu materyalin kaldırılması için bize başvurabilirsiniz. Telif hakkı ihlali iddiasında bulunurken aşağıdaki unsurları dikkate almanız gerekmektedir:
  • Şikayet eden tarafın, söz konusu materyalin kullanımının telif hakkı sahibi, temsilcisi veya yasa tarafından onaylanmadığına dair makul bir inanç taşıdığına dair bir beyan. İddia edildiği iddia edilen özel bir hakkın sahibi olan yetkilendirilmiş kişinin kanıtını sağlamak.
  • Bize ulaşabileceğimiz yeterli iletişim bilgileri sağlamanız gerekmektedir. 

GPL Nedir? GPL Lisansı ve GPL Lisansı Nasıl Alınır?

GPL (General Public License), Türkçesiyle Genel Kamu Lisansı özgür yazılımlarda kullanılması amacıyla geliştirilmiş bir yazılım lisansıdır. İlk defa 1989’da Richard Stallman tarafından hazırlanan lisans daha sonrasında Özgür Yazılım Vakfı tarafından revize edilerek geliştirilmiş ve son haline kavuşmuştur.Son olarak üçüncü sürümüyle yayınlanan GPL lisansı hukuki geçerliliğe sahiptir ve bu lisans Eben Moglen ile Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi tarafından kaleme alınmıştır. Son sürüm olarak belirtilen GPL s3 29 Haziran 2007 tarihinde yayınlanmıştır. Copyleft’i esas alan GPL lisansı günümüzde en çok kullanılan ve tercih edilen lisans türlerinden biridir.

Dikkat! Web sitemizde herhangi bir telif hakkıyla korunan materyal bulunmamaktadır. Telif hakkını ihlal eden dosyaları barındırmıyoruz. Web sitesinde sunulan herhangi bir ürün GNU Genel Kamu Lisansı altında kullanılabilir.